Artikels & Media

Kristel Verbeke

Artikels & Media Brasserie Het KompasVoor wie eens lekker wil gaan eten, kan ik "Brasserie Het Kompas" in Nieuwpoort aanraden.  Ik eet niet vaak vlees, maar aan de steak met pepersaus die ze daar serveren kan ik onmogelijk weerstaan.  Het interieur, de lekkere wijn, de service, maar vooral de twee gast-heren Bart en Sven, zorgen ervoor dat ik me daar helemaal thuis voel!   Het Kompas, Henegouwenstraat 1 in Nieuwpoort-Bad op de zeedijk.

Belang Van Limburg

Artikels & Media Brasserie Het Kompas

Johan Bellemans - Medische hoofdarts op Olympische Spelen 

Wat is uw droombestemming?

“Het moet sowieso iets met water zijn. En ruimte. Ik ga nog vaak naar Nieuwpoort. Moest het weer daar ook nog Spaans zijn, dan was dat mijn absolute droombestemming. Mijn favoriet restaurant ligt daar ook, Het Kompas.”

Het Laatste Nieuws

Artikels & Media Brasserie Het Kompas

Uiteraard moet je in Nieuwpoort minstens een keer met zicht op zee geluncht of gedineerd hebben.  Welkom in Het kompas, je restaurant-stek op de Zeedijk.  Je eet hier zowel Belgische klassiekers, genre garnaalkroketjes, Noordzee-tong en gepocheerde kabeljauwfilet als wereldse gerechten. En ook de kroost kan uitgebreid kiezen.  0nlangs werd Het Kompas heringericht, vandaag genietje er in een uitgepuurd, maar warm kader.  Open van 12u tot 14u en van 18u tot 21.30u.  Gesloten op dinsdag en woensdag!

Artikels & Media Brasserie Het Kompas

Het Laatste Nieuws | Pannekoeken 9/10 | Luc Bellings

Artikels & Media Brasserie Het Kompas

Gazet Van Antwerpen

Artikels & Media Brasserie Het Kompas

Het Laatste Nieuws

Artikels & Media Brasserie Het KompasOostendenaar Frederik Coulier(22), oud-leerling van de Oostendse hotelschool en werkzaam in restaurant “Het Kompas” in Nieuwpoort-Bad, is vrijdagavond uitgeroepen tot de beste juniorkok van het land.   Hij haalde het van vier andere finalisten, allen West-Vlamingen.Voor het eerst in het veertigjarig bestaan van de wedstrijd, een organisatie van de Koninklijke Unie Oud-Leerlingenbond Oostendse Hotelschool, werden de eerste drie plaatsen ingenomen door oud-leerlingen van de Oostendse hotelschool.  Frederik Coulier haalde het van Kenny Dehandschotter en Brian Delannoye.  Op plaatsen vier en vijf eindigden Martijn Bauwens en Filip De Pauw, allebei oud-leerlingen van de hotelschool Spermalie uit Brugge.  Frederik Coulier haalde het met ruime voorsprong. Hij kreeg veel lof om zijn creatie van polenta opgewerkt met lauwe schimmelkaas, geroosterde pistache in crispy en in crème en jus van marinade. Frederik woont in Oostende en werkt sinds een jaar in restaurant Het Kompas in Nieuwpoort-bad van uitbaters Sven Constandt en Bart Andries.De wedstrijd staat open voor alle jongeren tot 25 jaar die een oud-leerling zijn van een erkende Belgische hotelschool.  Eddy Pilays, voormalig voorzitter van de Koninklijke Unie Oud-Leerlingenbond Oostendse Hotelschool, kreeg in de tot de nok gevulde Baccarazaal van het Middelkerkse casino nog de titel van erevoorzitter opgespeld tijdens het kapittelbanket van de vereniging.

Libelle

Artikels & Media Brasserie Het KompasDe zeedijk van nieuwpoort heeft er een nieuwe trendy zaak bij; brasserie “Het Kompas”. Dit is het adres om te genieten van een uitgelezen etentje met uitgebreide keuze aan wijn en sterk. Je kan er steeds terecht met vrienden voor een ongedwongen etentje in een super sfeervol kader. Proef zeker de overheerlijke garnaalkroketten en kies uit één van de wereldwijnen.

Steps

Artikels & Media Brasserie Het Kompas“Restauratie is meer dan eten”, zeggen de uitbaters van “Het Kompas” in Nieuwpoort.  Daarom creëerden zij een trendy en warme plaats waar je in een gezellig kader kan eten en genieten van de omgeving.  Al 15 jaar runnen Sven en Bart deze horecazaak op de hoek van de zeedijk in Nieuwpoort.  Het interieur is onlangs gerenoveerd.  Binnen is er plaats voor 60 personen, op het terras kunnen nog eens 30 mensen plaatsnemen.  Het Kompas heeft een ruime kaart met allerlei vlees- en visgerechten.  Daarnaast zijn er wekelijks wisselende suggesties.  Die zijn gastronomisch en komen uit de wereldkeuken.  Men gebruikt veel verse seizoensproducten.  Soms zijn de suggesties Mexicaans, soms Europees, soms Oosters getint.  Aanraders in Het Kompas zijn de klassieke vissoep en natuurlijk de suggesties.  Bij de suggesties heb je altijd de keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdgerechten (vis of vlees) en een pastasuggestie en een dessert.  Tijdens de week, buiten de schoolvakanties, serveert Het Kompas ook een Daily- Express-Lunch aan slechts 17,00€.  Die bestaat altijd uit een dagverse warme visschotel.  Bij speciale gelegenheden zijn er natuurlijk ook speciale menu’s.  Het Kompas is gesloten op dinsdag en woensdag, de keuken is er open van 12u tot 14u en van 18u tot 21.30u.  Je bent welkom tot en met 14u 's middags en tot en met 21.30u 's avonds.

Q-Music

Artikels & Media Brasserie Het KompasKlik hier en luister naar een fragment over “Het Kompas” op Radio Q-Music

Feeling

Artikels & Media Brasserie Het KompasOorspronkelijk kwamen de uitbaters van deze zaak uitblazen in Nieuwpoort van hun culinaire activiteiten in het Kempense Kasterlee.  Nu, 15 jaar later, nog even gedreven met hun vaste team medewerkers, heeft “Het Kompas” nog steeds de wind in de zeilen.  Het trouwe publiek is de beloning en de drive om steeds inventief en gastvrij verder te gaan.  Geen moeite te veel om het hele wiel te laten draaien en dit met één doel: “de klant”.  Chef kok Sven zoekt onvoorwaardelijk de verste ingrediënten en plaatst daarom enkel de laatste seizoensproducten op de mooie grote menukaart.  Pasta’s, St. Jacobsvruchten, kreeft, sushi, kalfskeelzwezeriken, zeebaars, hertekalf, … wisselen elkaar af als het seizoen er rijp voor is.  Op het vaste menu staan de onvervalste klassieke brasseriegerechten waar ook hier versheid primeert.  Ook aan de kids werd gedacht met een tiental speciale kindergerechten. Het restaurant is OPEN van 12u tot 14u en van 18u tot 21.30u. Je kan binnenkomen tot 14u en tot 21.30u.  Gesloten op dinsdag en woensdag.

Look Out

Artikels & Media Brasserie Het KompasWinter of zomer, al 15 jaar heeft Het Kompas een stevige wind in de zeilen.  Als beloning voor een professioneel en kwaliteitsgedreven aanpak, merk je in deze zaak niet eens dat er iets zoals seizoenen zijn. Een gezellige drukte, het ganse jaar door, is hier een evidentie.  Maar na vijftien jaar is het voor het team van Het Kompas zeker nog geen tijd om op de lauweren te gaan rusten.  Zo onderging het interieur onlangs een fel gesmaakte facelift.  De boeiende en overzichtelijke menukaart die dagelijks wordt afgeprint – hier blijft het begrip “dagsuggestie” duidelijk geen dode letter – kreeg nog meer aandacht.  Ze blijft een schoolvoorbeeld van hoe verleidelijk een opsomming van gerechten kan zijn.  In de praktijk is een etentje in Het Kompas één en al verwennerij.  De typische aandacht voor leuke details is al even kenmerkend als de gave om de verwachtingen van de klant voortdurend goed in te schatten.  Wat ons leidt naar volgende bijgedachte: wie hier als student werkt of stage loopt, kan zich moeilijk een betere leerschool indenken.

Le guide Routard

Artikels & Media Brasserie Het Kompas

La Dernire Heure

Artikels & Media Brasserie Het KompasIl s’agit d’un établissement de qualité supérieure.  Cela vaut le détour, franchement.  Ne fût-ce que pour se faire plaisir.  Le service est franc, efficace et dynamique.  L’intérieur de l’établissement est splendide.  La terrasse est aussi très sympa.

Flair

Artikels & Media Brasserie Het KompasDit eethuis heeft een uiteenlopende menukaart.  Je vindt hier zowel gastronomische gerechten als kreeft, zwezeriken of speciale pasta's, als kleine snacks: kaaskroketjes, garnaalkroketjes en slaatjes.  Elke dag ligt er een nieuwe dagkaart met suggesties klaar, afgestemd op het marktaanbod.  Voor kinderen zijn er aangepaste gerechten.  Voor bij de maaltijd biedt Het Kompas ook een uitgebreide wijnkaart aan, met wijnen uit de verschillende werelddelen.  De vriendelijke bediening en het gezellige, Toscaans geïnspireerde interieur maken een avondje uit compleet....

Femmes d'aujourdhui

Artikels & Media Brasserie Het KompasFinalement, on a trouvé un petit bout d’ambiance campinoise sur la digue de mer de Nieuport.  Grâce à l’intérieur original regorgant de bois, à l’excellente cuisine et son service professionnel, Het Kompas pointe toujours de plus en plus dans la bonne direction…

Lannoo Trotter

Artikels & Media Brasserie Het Kompas

Op de dijk. Elke dag geopend van 12.00 tot 14.00u. en van 18.00u tot 21.30u Gesloten op dinsdag & woensdag. Menu voor €17. Gerechten tussen €10 en €25. Mooi interieur: lange zaal met brede massief houten pilaren. Wie niet gereserveerd heeft, wacht geduldig zijn beurt af in de lounge met open haard (een goed verstaander ...) Je eet hier lekker. En niet alleen vis of vlees. De vegetarische pasta's bijvoorbeeld zijn schitterend en de porties groot. Ook salades en dagsuggesties.


Het Kompas foto 1

Het Kompas foto 2

Het Kompas Faq