“Cooking is an art. It requires instinct and taste.”

Een heerlijke mix van smaakvolle klassiekers en seizoensgeïnspireerde suggesties. 
Kies voor onze huisgemaakte garnaalkroketten of laat u verrassen door onze vermaarde zwezeriken. Liever een rijkelijke salade of pittige pasta? Genieten doet u sowieso…

    Fingerfoods
    Gefrituurde vegetarische mini-loempia’s
    Gefrituurde kroketjes van broccoli en mozzarella
    Gefrituurde calamares
    Gefrituurde scampi huisgemaakt (aanrader)
    Smulbord (± 20 gefrituurde warme aperitiefhapjes)
    Italiaans vleesplankje (Prosciutto Crudo, Coppa, Salami Milano)
    Burrata 2 SHARE
    Voor- of hoofdgerechten
    Huisgemaakte kaaskroketten
    Huisgemaakte garnaalkroketten
    Visroomsoep op onze wijze op basis van zalm, kabeljauw, mosseltjes, garnalen, prei, selder en wortel
    Extra zachte huisgerookte Schotse zalm "Gold Label" met z'n klassieke Franse garnituur (koud gerecht)
    Artisanaal gerookte rivierpaling, espuma van mierikswortel en groene suikerboontjes (koud gerecht)
    Carpaccio van 3 weken gerijpt Belgisch witblauw rund met verse blaadjes rucola, parmezaan, olijven en olijfolie apart
    Seizoensgebonden vegetarisch gemengde salade (alleen koude groentjes soms fruit, dressing apart)
    Zoet gemengde salade met gegrilde geitenkaas, groentjes, appel, Acaciahoning en een zachte frambozendressing
    Gemengde salade met gepelde grijze garnalen, kerstomaatjes, mayonaise, groentjes, citrusdressing
    Gemengd slaatje met Buratta, groentjes, groene pesto, kerstomaatjes, dressing van olijfolie en balsamico
    "Smeusje": Zacht gekookt hoeve-eitje, aardappelpuree, gebruinde polderboter, verse grijze garnalen (zonder karnemelk)
    Hoofdgerechten
    Gestoomde filet van Atlantische zalm in basilicumolie, aardappelpuree, broccoli
    Gepocheerde kabeljauwfilet in z'n eigen nat, prei, grijze garnalen, dilleroomsaus apart, puree, sla met dressing
    Gratin van vis "op grootmoeders wijze" met aardappelkroketjes (Dik gebonden romige waterzooi van fijne stukjes zalm en kabeljauw, mosseltjes, grijze garnalen, gegratineerd met laag gruyère)
    Gepelde scampi in curryroom en prei met frietjes, groenteslaatje met dressing
    Op graat gebakken zeetongetjes "Meunière", frietjes, groenteslaatje met dressing
    Gemarineerde varkens-côte à l'os, picklessaus, frietjes, groenteslaatje met dressing
    Filet pur (250gr.), pangebakken, gebroken peperroomsaus apart, frietjes, groenteslaatje met dressing
    Pasta's
    In roomsaus gegratineerde Lasagne Bolognaise
    Vegetarische pasta (wokgroentjes, pesto, olijfolie)
    Pasta met gepelde scampi, prei en curryroomsaus
    Pasta Vongolé
    Pasta met Burrata, gekookte ham, wokgroentjes, en roomsausje van groene pesto
    Pasta met kleine fijne stukjes Atlantische zalm en kabeljauw, garnaaltjes, mosseltjes en een zeer zachte dilleroomsaus
    Coco's choice
    Eén kaaskroket met frietjes of brood
    Eén garnaalkroket met frietjes of brood
    Sliptong met puree en salade
    Gefrituurde kipnuggets (6st.) frietjes, appelmoes apart
    Filet pur (125gr.), saignant gebakken, friet
    Gepocheerde verse zalm met frietjes
    In roomsaus gegratineerde kinderlasagne bolognaise
    /
    Desserts
    Glaasje huisgemaakte advocaat (8cl.) met slagroom
    "Crème Brûlée", lauw vanboven, koud vanonder
    Sorbetduo met stukjes verse fruitsalade (Een bolletje passievruchtensorbet en een bolletje citroensorbet)
    Sorbet "Kolonel" (Sorbet van citroen, overgoten met Vodka "Eristoff" - 5cl.)
    Tarte Tatin met huisgedraaid vanille-ijs … de énige échte appeltaart
    Mousse van melkchocolade, slagroom
    Verse fruitsalade
    Drie profiteroles van huisgedraaid vanille-ijs met vers gesmolten pure chocolade, slagroom
    Dessertbordje (melkchocolademousse, advocaat, profiterole van vanilleijs en chocoladesaus, crème brûlée)
    "Chocolate overdose": Warm smeltend chocoladepotje (van pure chocolade) met een bolletje vanille-ijs
    Huisgedraaid vanille-ijs met verse gesmolten warme chocoladesaus en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met lauwe Noordkrieken, geroosterde amandelschilfers en slagroom
    Café Glacé "op onze eigen manier"; huisgedraaid mokka-ijs met lauwe koffie, mokkatopping en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met karamelsaus, brésiliennenootjes en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met verse fruitsalade en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met advocaat en slagroom
    Coco's ijsje, 2 bolletjes vanille-ijs
    Kompasmenu
    Artisanaal gerookte rivierpaling
    Carpaccio van 3 weken gerijpt Belgisch witblauw rund met verse blaadjes rucola, parmezaan, olijven en olijfolie apart
    Twee huisgemaakte garnaalkroketten (suppl. €3)
    Gepocheerde kabeljauw in z’n eigen nat, dilleroomsausje, gestoomde prei, grijze garnalen, aardappelpuree, sla met dressing
    Filet pur met apart gebroken peperroomsaus, frietjes en een slaatje met dressing
    Vanille-ijs, vers gesmolten warme chocoladesaus en slagroom
    Suggesties
    momenteel serveren we geen suggesties






    momenteel serveren we geen suggesties





    momenteel serveren we geen suggesties








    momenteel serveren we geen suggesties







    momenteel serveren we geen suggesties







    Veggie
    Melanzane alla parmigiana, gebakken aubergine gelaagd met kaas en tomatensaus (veggie)
kompas
Laat ons vooraf weten of er speciale wensen of allergieën zijn. Dan houden wij daar zeker rekening mee!
heerlijke gerechten bij Brasserie Het kompas in Nieuwpoort
“Without dessert, there would be darkness and chaos.”