“Cooking is an art. It requires instinct and taste.”

Een heerlijke mix van smaakvolle klassiekers en seizoensgeïnspireerde suggesties. 
Kies voor onze huisgemaakte garnaalkroketten of laat u verrassen door onze vermaarde zwezeriken. Liever een rijkelijke salade of pittige pasta? Genieten doet u sowieso…

    Fingerfoods
    Gefrituurde vegetarische mini-loempia’s
    Gefrituurde kroketjes van broccoli en mozzarella
    Gefrituurde calamares
    Gefrituurde scampi huisgemaakt (aanrader)
    Smulbord (± 20 gefrituurde warme aperitiefhapjes)
    Zeeuwse oesters (volgens beschikbaarheid)
    Voor- of hoofdgerechten
    Huisgemaakte kaaskroketten
    Huisgemaakte garnaalkroketten
    Visroomsoep op onze wijze op basis van zalm, kabeljauw, mosseltjes, garnalen, prei, selder en wortel
    Extra zachte gerookte Noorse zalm (koud gerecht)
    Artisanaal gerookte rivierpaling, espuma van mierikswortel en groene suikerboontjes (koud gerecht)
    Carpaccio van 3 weken gerijpt Belgisch witblauw rund met verse blaadjes rucola, parmezaan, olijven en olijfolie apart
    Zoet gemengde salade met gegrilde geitenkaas, groentjes, appel, Acaciahoning en een zachte frambozendressing
    Tomaat garnaal
    "Smeusje": Zacht gekookt hoeve-eitje, aardappelpuree, gebruinde polderboter, verse grijze garnalen (zonder karnemelk)
    Hoofdgerechten
    Pangebakken Atlantische zalm, verse béarnaise en zijn groentjes
    Gepocheerde kabeljauwfilet in z'n eigen nat, prei, grijze garnalen, dilleroomsaus apart, puree, sla met dressing
    Vispannetje gegratineerd
    Scampis met saus naar keuze ( chef, look of curry)
    Op graat gebakken sliptongetjes "Meunière", groenteslaatje met dressing
    Gemarineerde varkens-côte à l'os, picklessaus, frietjes, sla met dressing (met vet en been, gemarineerd, gebraden, gekookt, géén bakwijzes mogelijk)
    Kraaienbiefstuk met bordelaisesaus
    Filet pur (250gr.), pangebakken, gebroken peperroomsaus apart, frietjes, groenteslaatje met dressing
    Mellanzane alla parmigiane
    Pasta's
    In roomsaus gegratineerde Lasagne Bolognaise
    Vegetarische pasta (gewokte groentjes, pesto, olijfolie)
    Pasta Alfonso (kip, look en parmesan)
    Pasta zalm, kabeljauw met dilleroomsausje
    Wok
    Kip, thaise curry en rijst
    Scampi, thaise curry en rijst
    Veggie, thaise curry en rijst
    Coco's choice
    Eén kaaskroket met frietjes of brood
    Eén garnaalkroket met frietjes of brood
    Sliptong met puree
    Kipfilet met frietjes, appelmoes apart
    Gepocheerde verse zalm met frietjes
    In roomsaus gegratineerde kinderlasagne bolognaise
    Desserts
    Glaasje huisgemaakte advocaat (8cl.) met slagroom
    "Crème Brûlée", lauw vanboven, koud vanonder
    Sorbetduo met stukjes verse fruitsalade (Een bolletje passievruchtensorbet en een bolletje citroensorbet)
    Sorbet "Kolonel" (Sorbet van citroen, overgoten met Vodka "Eristoff" - 5cl.)
    Tarte Tatin met huisgedraaid vanille-ijs … de énige échte appeltaart
    Duo van mousse van melkchocolade en witte karamel, slagroom
    Verse fruitsalade
    Drie profiteroles van huisgedraaid vanille-ijs met vers gesmolten pure chocolade, slagroom
    Dessertbordje (melkchocolademousse, vers fruit, profiterole van vanilleijs en chocoladesaus, crème brûlée
    Moëlleux met huisgedraai vanille-ijs
    Huisgedraaid vanille-ijs met verse gesmolten warme chocoladesaus en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met lauwe Noordkrieken, geroosterde amandelschilfers en slagroom
    Café Glacé "op onze eigen manier"; huisgedraaid mokka-ijs met lauwe koffie, mokkatopping en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met karamelsaus, brésiliennenootjes en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met verse fruitsalade en slagroom
    Huisgedraaid vanille-ijs met advocaat en slagroom
    Coco's ijsje, 2 bolletjes vanille-ijs
    Kompasmenu
    Artisanaal gerookte rivierpaling
    Carpaccio van 3 weken gerijpt Belgisch witblauw rund met verse blaadjes rucola, parmezaan, olijven en olijfolie apart
    Twee huisgemaakte garnaalkroketten (suppl. €3)
    Gepocheerde kabeljauw in z’n eigen nat, dilleroomsausje, gestoomde prei, grijze garnalen, aardappelpuree, sla met dressing
    Filet pur met apart gebroken peperroomsaus, frietjes en een slaatje met dressing
    Vanille-ijs, vers gesmolten warme chocoladesaus en slagroom
kompas
Laat ons vooraf weten of er speciale wensen of allergieën zijn. Dan houden wij daar zeker rekening mee!
heerlijke gerechten bij Brasserie Het kompas in Nieuwpoort
“Without dessert, there would be darkness and chaos.”